esmaspäev, 9. september 2013

Šokolaadi-õunakringel

Kuna käes on õunte valmimise aeg, siis tuleb igasugu retsepte välja mõelda, et võimalikult palju õunu kasutada. Mina mõtlen siis välja šokolaadi-õunakringli, mille retsepti jagan ka Teiega :)

Vaja läheb:
  • 1 kg pärmi-lehttaigent
  • šokolaadikreemi (Nutella või Nussa vms)
  • 7 õuna
  • 3 spl fariinsuhkrut
  • 5 spl valget suhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 3 spl mooniseemneid
  • 1 muna
Valmistamine:
Taigen on ostetud poest, külmutatud pärmi-lehttaigen 1 kg. Sulata taigen üles ja rulli alusel õhemaks neljakandiliseks ristkülikuks. Seejärel kata taigen šokolaadi kreemiga (Nutella või Nussa vms kreem).
Seejärel tükelda u. 7 õuna kuubikuteks ja sega 3 spl fariinsuhkruga. Aseta õunad taignale. Sega u. 5 spl suhkrut 1 tl kaneeliga ning puista õuntele. Puista peale ka u. 3 spl mooniseemneid.
Rulli tainas koos täidisega vorstikeseks ning aseta ringikujuliselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika sälgud peale. Klopi üks muna ning pintselda kogu kringel üle.
Küpseta ahjus u. 200 kraadi juures u. 20-25 minutit kuni pealt on nö. kuldne.

Lase kringel maha jahtuda ning seejärel lõika sälkude järgi lahti :)
Toredat küpsetamist ja Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar